Directeur Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) is onderdeel van NWO en functioneert onder een onafhankelijke Stuurgroep, die verantwoording aflegt aan de Raad van Bestuur. Het NRO-bureau maakt deel uit van het domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW). Het NRO werkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Dit doet het door het organiseren van subsidierondes voor wetenschappelijke onderzoeksprojecten waarin onderzoekers en onderwijsprofessionals (docenten, schoolleiders, etc.) vaak samenwerken. Daarnaast zorgt het ervoor dat onderwijsprofessionals gebruik kunnen maken van de inzichten uit wetenschappelijk onderzoek om hun eigen onderwijs te verbeteren. Het NRO maakt door de inzet van onderzoek het onderwijs beter. 

Het NRO is op zoek naar een

directeur (1,0 fte)

De functie: de directeur is verantwoordelijk voor

 • consolidatie en verdere doorontwikkeling van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek.
 • realisatie van een samenhangende onderzoeksprogrammering op basis van vragen uit de verschillende sectoren van de onderwijspraktijk, het beleid en de wetenschap.
 • stimulering van het gebruik van kennis in de onderwijspraktijk en het onderwijsbeleid.
 • het in nauw overleg met hun secretarissen aansturen van de programmaraden; het bevorderen van de afstemming tussen de programmaraden; en het toezien op de correcte uitvoering van de onderzoeksprogramma’s.
 • een solide en betrouwbare uitvoering van alle activiteiten. Zowel financieel als inhoudelijk.

De directeur die wij zoeken heeft:

 • ervaring met het doen van onderzoek en bij voorkeur gepromoveerd.
 • brede kennis van, en gezag en netwerk binnen de onderwijspraktijk en -beleid.
 • brede kennis van en affiniteit met grensverleggend wetenschappelijk onderzoek, onderzoeksprogrammering, wetenschapsbeleid en innovatie, bij voorkeur ook in internationaal perspectief.
 • goed ingevoerd op het terrein van onderwijspraktijk en -beleid op lokaal, regionaal en nationaal niveau.
 • visie op de kennisinfrastructuur van en voor het onderwijs.
 • bestuurlijke ervaring met inhoudelijke eindverantwoordelijkheid.
 • politiek en bestuurlijk sensitief.
 • ruime managementervaring met budgetverantwoordelijkheid in een complexe middelgrote organisatie en ervaring met het leiding geven aan een bureau met ervaren professionals.
 • opereert vanuit een solide vertrouwensbasis als daadkrachtige en verbindende persoonlijkheid met empathie, een open, informele houding en overtuigingskracht.
 • communicatief, benaderbaar, collegiaal, zakelijk en betrokken, en in staat om nieuwe ontwikkelingen en initiatieven effectief te (doen) incorporeren in de organisatie.
 • in staat verschillende partijen bijeen te brengen en te binden aan de doelstellingen van het NRO.

Meer informatie

Over de functie kunt u informatie verkrijgen door contact op te nemen met Linda Sontag (tel.nr. 06 1058 7164; e-mail: l.sontag@nwo.nl) of Ruud Strijp (tel.nr. 070 3440 566; e-mail: r.strijp@nwo.nl).

Over de wervingsprocedure kunt u informatie opvragen bij de P&O Adviseur Gerda van Rossum, tel.nr. 070 3440 627 of via mail g.vanrossum@nwo.nl.

Reageren is mogelijk tot en met donderdag 7 november 2019 via: https://vacatures.nwo.nl/vacatures/directeur-nationaal-regieorgaan-onderwijsonderzoek-828863.html.

Het eerste gesprek vindt plaats op vrijdag 22 november 2019, het tweede gesprek op woensdag 27 november 2019. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Wij bieden

Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring oplopend van € 5.839 bruto per maand bij een 38-urige werkweek tot maximaal € 8.281 bruto per maand bij een 38-urige werkweek, conform schaal 15 of 16 van bijlage 1 van CAO-Onderzoekinstellingen. Verder biedt NWO een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket aan met een eindejaarsuitkering en 6 tot 8 weken verlof.

https://www.nro.nl/vacatures/vacature-directeur-nro/

https://vacatures.nwo.nl/vacatures/directeur-nationaal-regieorgaan-onderwijsonderzoek-828863.html