Vacature: Senior onderzoekers "Verbinden Onderwijs, Onderzoek en Beroep

Functieomschrijving
De Hogeschool van Amsterdam (HvA) zoekt voor het hogeschool-brede Lectoraat Hoger Onderwijs, Onderzoek & Innovatie dat gepositioneerd is in de Faculteit Maatschappij en Recht Senior onderzoekers ‘Verbinden Onderwijs, Onderzoek & Beroep (Totaal 2,0 Fte).

HvA-breed Lectoraat Hoger Onderwijs, Onderzoek & Innovatie
Het nieuwe lectoraat Hoger Onderwijs, Onderzoek & Innovatie heeft als opdracht om vanuit de Faculteit Maatschappij en Recht de gehele hogeschool te bedienen. Het lectoraat richt zich op onderzoek naar (processen van) curriculum-ontwerp in alle sectoren van de hogeschool waarbij onderzoek en beroepsmatig handelen functioneel geïntegreerd worden. Aanvullend richt het zich op onderzoek naar de randvoorwaarden van deze integratie in competenties van docenten en onderzoekers, in organisatiestructuur en in organisatiecultuur.

HvA-breed Strategisch Programma Onderzoek in Onderwijs (OiO)
In opdracht van het College van Bestuur en samen met de decaan van de Faculteit Maatschappij en Recht die portefeuillehouder is van OiO, geeft de lector leiding aan de uitvoering van het strategisch programma OiO. Dit strategisch programma beoogt in navolging van het instellingsplan om onderwijs en onderzoek beter te verbinden in de opleidingen en organisatiestructuur van de HvA. Het strategisch programma OiO heeft een evidence-based en hands-on karakter. Onderdeel van het strategisch programma is systematische en longitudinale monitoring en evaluatie dat samen met een team van student-onderzoekers wordt uitgevoerd.

Context
Het lectoraat werkt binnen de HvA samen met docenten en onderzoekers uit alle faculteiten en kenniscentra, landelijk met diverse hogescholen en universiteiten en internationaal met relevante onderzoeksgroepen. De groei van het lectoraat is afhankelijk van te werven interne en externe subsidies.

Het team
Het lectoraat is van start gegaan op 1 juni 2018 met de benoeming van de lector. Inmiddels is het team aangevuld met twee fulltime onderzoekers en zijn er diverse (pre)promovendi betrokken. Het werkveld van het lectoraat omvat de onderstaande thema’s:

 • De integratie van onderzoek en beroep in curriculumontwerp (onderwijskundig)
 • De integratie van onderzoek en onderwijs in de hogeschool als kennisinstelling (organisatiekundig)
 • Processen van probleemoplossing en beroepsmatig handelen (wetenschapsfilosofisch, sociologie van de professie, handelingspsychologie & empirisch)

De functie
We zijn op zoek naar 3 of 4 senior onderzoekers die één of meer aandachtsgebieden verder kunnen (helpen) ontwikkelen, aansturen en ook zelf uitvoerend onderzoeker zijn. Al het onderzoek kenmerkt zich methodisch door de brede scope van theorie-vormend tot praktijkgericht en is altijd vormgegeven vanuit de intentie bij te dragen aan de (kennis over) praktijk van de hogeschool of de hogescholen in Nederland. Onderzoek doen, publiceren, praktijk (helpen) ontwikkelen en deelnemen aan strategische discussies gaan daarmee hand in hand. Eén van de nieuwe collega’s zal zich specifiek gaan richten op de monitoring en evaluatie van het OiO programma.

Specificaties
16—32 uur per week
max. €4777 per maand
Amsterdam Bekijk op Google Maps

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen
Wij zoeken 

 • ervaren, resultaatgerichte en analytisch sterke onderzoekers die gepromoveerd zijn en onderzoekservaring hebben op het gebied van (hoger) onderwijskunde, organisatiekunde, research-teaching-nexus, professioneel handelen, of een ander relevant onderwerp;
 • ervaring met het zelfstandig uitvoeren van onderzoek op één of meer van de genoemde onderwerpen;
 • een brede methodische basis en gegronde creativiteit laten zien in empirisch onderzoek;
 • ervaring heeft met het uitvoeren van coördinerende taken, inclusief de begeleiding van onderzoekers, promovendi en studenten;
 • ervaring met zelfstandig internationaal wetenschappelijk publiceren en presenteren in wetenschappelijke context is essentieel, liefst in het hoger onderwijsveld;
 • ervaring met het ontwerpen en geven van workshops, masterclasses, begeleiden  van docentteams in het hoger onderwijs;
 • goede gesprekspartner voor docenten, onderzoekers en bestuurders;
 • goede recent gepromoveerden met groeipotentieel kunnen zeker ook in aanmerking komen.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie onderzoeker 2. Bij deze functie hoort de loonschaal 11 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 4777,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Aanstellingen kunnen variëren van minimaal 0,4 fte tot maximaal 0,8 fte. Graag range van inzetwensen en inhoudelijke voorkeuren opnemen in de brief; de uiteindelijke keuzes worden in samenhang gemaakt. Het betreft steeds een tijdelijke aanstelling van 1 jaar met een proeftijd van 1 maand. Afhankelijk van functioneren en formatieruimte kan de aanstelling worden verlengd. Alleen onderzoekers die ook een (kleine) lesgeeftaak uitvoeren komen binnen de Hogeschool van Amsterdam in aanmerking voor een vast contract.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaars uitkering. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Sollicitaties

Klik op de link onderaan deze vacature om online te solliciteren. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. 

Meer informatie over de sollicitatieprocedure is te vinden op onze website WerkenbijdeHvA.
Sluitingsdatum: 21 september. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 26 september.
Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.