Methodologie & Evaluatie organiseert: Filmscreening Most Likely to Succeed

De divisie Methodologie & Evaluatie nodigt u van harte uit voor een voorstelling van de inspirerende edu-documentaire Most Likely to Succeed: de film waarin een weloverwogen alternatief voor het onderwijs van de toekomst in beeld wordt gebracht.

18 april 2017 – vanaf 14:00
Focus Filmtheater, Arnhem

In deze film wordt de school High Tech High geportretteerd waar vakken en toetsen zoals wij die kennen niet meer bestaan. Wat betekent dit voor het onderwijs, voor de motivatie van leerlingen en voor de professionaliteit van docenten? En welke onderzoeksvragen komen op als we het onderwijs van de toekomst zo voorstellen? Schuif deze middag aan in het Focus Filmtheater in Arnhem en discussieer na afloop van de film met collega's over de implicaties voor onderzoek over onderwijs, assessment, evaluatie en psychometrie.

Over de film

In de Correspondent is een artikel verschenen over Most Likely to Succeed. Johannes Visser zegt daarin over de film: "Het verschil met veel onderwijsvernieuwers is dat het docententeam van High Tech High de aanpak van de school niet als heilige graal ziet. Docenten zeggen niet: ‘de wereld verandert en dit is dé oplossing,’ maar ‘de wereld verandert en wellicht zou deze vorm van onderwijs beter aan kunnen sluiten op de toekomst."

Of bekijk de trailer via deze link.

Praktische zaken

Dinsdag 18 april 2017 van 14:00 tot 16:30
Focus Filmtheater in Arnhem

Programma
14:00 – Koffie  en thee staan klaar, ontmoet elkaar voor de film en wissel de laatste nieuwtjes uit
14:45 – Zaal open
15:00 – Start film ‘Most likely to succeed’
16:30 – Praat na over de film bij de afsluitende borrel

Tickets
Er zijn in de bioscoop een beperkt aantal plekken beschikbaar - daarom werken we met toegangsbewijzen. Deze zijn te verkrijgen door een mail te sturen aan Hiske Hendriksen. Voor leden van de divisie Methodologie & Evaluatie (VOR) is de toegang gratis. Voor niet-leden is de toegang 5 euro per persoon. Informatie over de betaling wordt toegestuurd na aanmelding.

Locatie
Focus Filmtheater in Arnhem.
Korenmarkt 42, 6811 GW Arnhem

U kunt Focus vinden midden op de Korenmarkt, het voornaamste uitgaansplein in het centrum van Arnhem. Vanaf station Arnhem is Focus te voet in vijf minuten bereikt. Komt u met de auto, dan kunt u in diverse parkeergarages en op diverse parkeerplaatsen in en nabij centrum Arnhem parkeren, de dichtstbijzijnde parkeergarage is parkeergarage Centraal.