Onderzoeker Hoger Onderwijs (PhD+) (0,6 fte)

 

Lectoraat Higher Education, Research and Innovation (HERI)

Het lectoraat Hoger Onderwijs, Onderzoek & Innovatie (HERI) werkt aan research & development op het grensvlak tussen hoger onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk. HERI’s onderzoek heeft een multidisciplinair fundament en bouwt op principes uit de Onderwijskunde, Science & Technology Studies, Organisatiekunde, Wetenschapsfilosofie, Sociologie en Antropologie. De huidige twee dominante onderzoeksthema’s zijn: 1) leerprocessen tot en van professionals en 2) innovatieprocessen van diverse stakeholders via samenwerking. De lector en het team voeren samen de aan de lector gegeven lectoraatsopdracht uit. Het lectoraat is hogeschool-breed gepositioneerd met de Faculteit Maatschappij en Recht als penvoerder.

 

De functie
We zoeken een gepromoveerde onderzoeker om de basis in het team te versterken. Afhankelijk van het precieze profiel van de gekozen kandidaat zal die zich meer/minder inzetten op het onderzoeksproject gericht op innovatie in living labs en/of op het project dat de transformatie van student tot professional longitudinaal onderzoekt. Beide projecten zijn langlopend en hebben een rijke, vooral kwalitatieve, empirische oriëntatie en een groot aantal relevante variabelen wat het complex van aard maakt. We zoeken een onderzoeker die graag werkt met deze rijkheid en complexiteit op het grensvlak van onderzoek naar en innovatie van het hoger onderwijs.

De werkzaamheden omvatten in ieder geval:

  • Het uitvoeren van het onderzoek, samen met MA+ collega’s en studenten die tijdens het werk ook van jou mogen leren.
  • Het opzetten van nieuwe deelstudies binnen het geschetste raamwerk; dit is vaak inclusief literatuurstudie en bevragen van praktijkpartners.
  • Het rapporteren en dissemineren van de resultaten via wetenschappelijke en professionele publicaties en presentaties voor divers publiek.
  • Tijdens en na het onderzoeksproces ondersteunen we praktijkpartners in het gebruik van de nieuwe inzichten in hun eigen praktijk. Sommige onderzoekslijnen zijn werkelijke co-creatie.
  • Tot slot hebben alle HERI medewerkers ook enkele ondersteunende taken, zoals het organiseren van colloquia, onderhoud van de website, het plannen van collectieve scholing of het coördineren van transcriptiewerk.

Zie voor verdere informatie: Onderzoeker Hoger Onderwijs (PhD+) (0,6 fte) (vacaturesuvahva.nl)