Vacature: Universitair Docent Lerarenprofessionalisering en Expertiseontwikkeling bij de Open Universiteit in Heerlen

Waar:  Heerlen
Deadline: 12 februari
Link: Vacature

We zijn op zoek naar een enthousiaste, daadkrachtige universitair docent die het onderwijs (50%) en het onderzoek (50%) in de vakgroep ‘Online leren en instructie’ komt versterken.

Het onderzoek van onze vakgroep concentreert zich op het begrip van leren als een proces, niet enkel als uitkomst. We richten ons op de individuele leerling en onderzoeken de onderliggende processen van leren en onderwijs, waarbij we kijken naar cognitieve, meta-cognitieve, perceptuele en gedragsmatige aspecten. We maken gebruik van process-tracing technieken zoals eye-tracking, logging data, en verbale rapportages, en focussen op authentieke leersituaties, vaak in online leeromgevingen. De nieuwe universitair docent zal een cruciale rol spelen in ons bestaande onderzoek. We zoeken specifiek naar versterking op het gebied van lerarenprofessionalisering en expertiseontwikkeling, met nadruk op klassenmanagement. Verder biedt de positie kansen om onderzoek te doen naar leerstrategieën, het ontwerp en inzet van leervideo's, digitaal toetsen, eye-tracking, en learning analytics.

Als universitair docent levert u een essentiële bijdrage aan zowel de Master Onderwijswetenschappen als aan de ontwikkeling en verzorging van een nieuwe Bacheloropleiding. De Master Onderwijswetenschappen is een interdisciplinaire opleiding die psychologie, onderwijskunde, onderwijstechnologie en organisatie integreert, met een focus op het onderzoeken, analyseren en verbeteren van leersituaties en -omgevingen, waarbij technologie een centrale rol speelt. Uw rol omvat het onderwijzen, verder ontwikkelen en begeleiden van studenten in deze programma's. Daarnaast speelt u een actieve rol in het opzetten van de nieuwe Bacheloropleiding, waaronder het ontwikkelen en later verzorgen van cursussen binnen dit programma.